Zoete kippendij in een bao bun
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete kippendij in een bao bun

Zoete kippendij in een bao bun

met een frisse salade

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus! Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door bieslook.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bieslook

100 gram

Kippendijreepjes

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Gesneden rodekool

¼ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Bao-broodje

1.25 cm

Verse gember

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)746 kcal
Energie (kJ)3120 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers25 g
Vezels7.6 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Steelpan
Rasp
Kleine kom

Instructies

Kip bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 2 minuten, voeg vervolgens de kippendijreepjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.

Salade maken
2

Rasp de komkommer en de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de komkommer, wortel en gesneden rode kool met de dressing. Laat deze staan tot serveren zodat de dressing goed kan intrekken, schep af en toe om.

Saus maken
3

Meng in een kleine steelpan de Vietnamese saus met per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 el water. Laat dit op laag vuur zachtjes inkoken totdat het de dikte van stroop heeft. Haal dan van het vuur.

Gembermayonaise maken
4

Bak de bao bun 4 - 5 minuten in de oven. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember. Hak de bieslook grof.

Kip afmaken
5

Voeg de kip met bosui toe aan de saus en meng goed door.

Serveren
6

Vul de bao buns met wat van de salade, de kippendijreepjes en de gembermayonaise. Garneer met de bieslook. Serveer de rest van de salade erbij.