De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus! Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door bieslook.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
5 g
Fresh chives
100 g
Chicken thigh strips
½ piece
Carrot
½ piece
[Persian] cucumber
50 g
Shredded red cabbage
¼ sachet(s)
Vietnamese-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
2 piece
Bao buns
1.25 cm
Fresh ginger
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1.5 tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
Sugar
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 2 minuten, voeg vervolgens de kippendijreepjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.
Rasp de komkommer en de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de komkommer, wortel en gesneden rode kool met de dressing. Laat deze staan tot serveren zodat de dressing goed kan intrekken, schep af en toe om.
Meng in een kleine steelpan de Vietnamese saus met per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 el water. Laat dit op laag vuur zachtjes inkoken totdat het de dikte van stroop heeft. Haal dan van het vuur.
Bak de bao bun 4 - 5 minuten in de oven. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember. Hak de bieslook grof.
Voeg de kip met bosui toe aan de saus en meng goed door.
Vul de bao buns met wat van de salade, de kippendijreepjes en de gembermayonaise. Garneer met de bieslook. Serveer de rest van de salade erbij.