Zoete kippendij in een bao bun
Zoete kippendij in een bao bun

Zoete kippendij in een bao bun

met een frisse salade

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus! Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door bieslook.

Allergens:
Soy
Wheat
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

5 g

Fresh chives

100 g

Chicken thigh strips

½ piece

Carrot

½ piece

[Persian] cucumber

50 g

Shredded red cabbage

¼ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

2 piece

Bao buns

1.25 cm

Fresh ginger

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Calories746 kcal
Energy (kJ)3120 kJ
Fat38 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate72 g
Sugar25 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Saucepan
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

Kip bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 2 minuten, voeg vervolgens de kippendijreepjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.

Salade maken
2

Rasp de komkommer en de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de komkommer, wortel en gesneden rode kool met de dressing. Laat deze staan tot serveren zodat de dressing goed kan intrekken, schep af en toe om.

Saus maken
3

Meng in een kleine steelpan de Vietnamese saus met per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 el water. Laat dit op laag vuur zachtjes inkoken totdat het de dikte van stroop heeft. Haal dan van het vuur.

Gembermayonaise maken
4

Bak de bao bun 4 - 5 minuten in de oven. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember. Hak de bieslook grof.

Kip afmaken
5

Voeg de kip met bosui toe aan de saus en meng goed door.

Serveren
6

Vul de bao buns met wat van de salade, de kippendijreepjes en de gembermayonaise. Garneer met de bieslook. Serveer de rest van de salade erbij.