.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Zoete aardappel
1 blik(ken)
Kikkererwten
1 stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
BBQ-rub
½ stuk(s)
Gele wortel
50 gram
Courgetti
1 stuk(s)
Ei
40 gram
Slamix: spinazie, rucola en red chard
5 gram
Verse munt
½ stuk(s)
Avocado
¾ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
¾ el
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd met schil en al in parten. Giet de kikkererwten af. Snijd de rode ui in parten. Meng de kikkererwten, zoete aardappelparten, rode ui en BBQ rub met de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Tip: Wist je dat je door deze maaltijd al bijna net zoveel vezels binnenkrijgt als het dagelijkse gemiddelde van 60%?
Schaaf de gele wortel met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Meng de courgette-spaghetti en wortellinten in een kom met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Roer af en toe door en laat staan tot serveren.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.
Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten die je hart en bloedvaten gezond houden. Hierdoor heeft het eten van deze vrucht een positief effect op je cholesterolgehalte!
Breng ruim water aan de kook in een pan en kook het ei 6 - 10 minuten. Wil je een zachtgekookt ei? Houd dan de korte kooktijd aan. Koel vervolgens met koud water en pel het ei.
Verdeel de gemengde sla over één diepe kom per persoon en schep de groente in balsamicoazijn en de zoete aardappel met ui en kikkererwten er naast elkaar bij. Schenk de overgebleven dressing van de aardappelen over de gemengde sla.
Tip: Kikkererwten zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde langzame koolhydraten. Maar, niet alleen dat! Ze zijn ook rijk aan B-vitamines, ijzer, calcium, magnesium en kalium. Én ze bevatten 4-5x meer vitamine E in dan alle andere peulvruchten. Vitamine E hebben we nodig voor een sterke weerstand.
Maak de bowl af met de avocadoplakken, leg het eitje bovenop en snijd het eitje voorzichtig open zodat de dooier eruit loopt. Garneer met munt en maak eventueel af met extra vierge olijfolie naar smaak.