Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel
Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

met courgette-spaghetti en gemarineerde kikkererwten

.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

1 can

Chickpeas

1 piece

Red onion

½ sachet(s)

BBQ spice rub

½ piece

Yellow carrot

50 g

Courgetti

1 piece

Egg

40 g

Mixed leaves of spinach, arugula & red chard

5 g

Fresh mint

½ piece

Avocado

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

¾ tablespoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories141 kcal
Energy (kJ)588 kJ
Fat9 g
Saturated Fat1 g
Carbohydrate9 g
Sugar4 g
Dietary Fiber21.5 g
Protein3 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Pan

Cooking Steps

Bakken in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd met schil en al in parten. Giet de kikkererwten af. Snijd de rode ui in parten. Meng de kikkererwten, zoete aardappelparten, rode ui en BBQ rub met de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Wist je dat je door deze maaltijd al bijna net zoveel vezels binnenkrijgt als het dagelijkse gemiddelde van 60%?

Mengen
2

Schaaf de gele wortel met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Meng de courgette-spaghetti en wortellinten in een kom met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Roer af en toe door en laat staan tot serveren.

Snijden
3

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten die je hart en bloedvaten gezond houden. Hierdoor heeft het eten van deze vrucht een positief effect op je cholesterolgehalte!

Ei koken en pellen
4

Breng ruim water aan de kook in een pan en kook het ei 6 - 10 minuten. Wil je een zachtgekookt ei? Houd dan de korte kooktijd aan. Koel vervolgens met koud water en pel het ei.

5

Verdeel de gemengde sla over één diepe kom per persoon en schep de groente in balsamicoazijn en de zoete aardappel met ui en kikkererwten er naast elkaar bij. Schenk de overgebleven dressing van de aardappelen over de gemengde sla.

Tip: Kikkererwten zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde langzame koolhydraten. Maar, niet alleen dat! Ze zijn ook rijk aan B-vitamines, ijzer, calcium, magnesium en kalium. Én ze bevatten 4-5x meer vitamine E in dan alle andere peulvruchten. Vitamine E hebben we nodig voor een sterke weerstand.

Bowl afmaken
6

Maak de bowl af met de avocadoplakken, leg het eitje bovenop en snijd het eitje voorzichtig open zodat de dooier eruit loopt. Garneer met munt en maak eventueel af met extra vierge olijfolie naar smaak.