Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

met courgette, witte kaas en gemarineerde kikkererwten

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

1 pak(ken)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Gele wortel

⅓ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse munt

½ stuk(s)

Avocado

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2879 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers24 g
Vezels19.8 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Bakken in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd de zoete aardappel met de schil in parten. Giet de kikkererwten af. Snijd de rode ui in parten. Meng de zoete aardappel, kikkererwten, rode ui en BBQ rub met 1/2 el olijfolie per persoon in een kom. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Wortel schillen
2

Schaaf de gele wortel met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Meng de wortellinten in een saladekom met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om.

Tip: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Deze maaltijd alleen bevat al bijna 60% per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem, cholesterolgehalte en nog veel meer.

Courgette bakken
3

Snijd de courgette in plakken van 2 cm dik. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal de courgette uit de pan en bewaar apart.

Snijden
4

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de citroen in parten.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten die je hart en bloedvaten gezond houden. Hierdoor heeft het eten van deze vrucht een positief effect op je cholesterolgehalte!

Salade afmaken
5

Voeg de courgette, de slamix en de munt toe aan de saladekom met de wortellinten in balsamicoazijn en meng goed. Breng de salade op smaak met het sap van 1 partje citroen per persoon en eventueel wat extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Verdeel de salade over diepe kommen. Schep de zoete aardappel, kikkererwten en rode ui ernaast. Maak de bowl af met de avocadoplakken en verkruimel de witte kaas erover. Serveer met een partje citroen.