Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel
Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

met courgette, witte kaas en gemarineerde kikkererwten

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

1 pack

Chickpeas

½ piece

Onion

½ sachet(s)

BBQ spice rub

½ piece

Yellow carrot

⅓ piece

Courgette

5 g

Fresh mint

½ piece

Avocado

¼ piece

Lemon

20 g

Mixed leaves of spinach, arugula & red chard

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

¾ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2879 kJ
Calories688 kcal
Fat36 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate64 g
Sugar24 g
Dietary Fiber19.8 g
Protein18 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler or Cheese Slicer
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Bakken in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd de zoete aardappel met de schil in parten. Giet de kikkererwten af. Snijd de rode ui in parten. Meng de zoete aardappel, kikkererwten, rode ui en BBQ rub met 1/2 el olijfolie per persoon in een kom. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Wortel schillen
2

Schaaf de gele wortel met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Meng de wortellinten in een saladekom met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om.

Tip: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Deze maaltijd alleen bevat al bijna 60% per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem, cholesterolgehalte en nog veel meer.

Courgette bakken
3

Snijd de courgette in plakken van 2 cm dik. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal de courgette uit de pan en bewaar apart.

Snijden
4

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de citroen in parten.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten die je hart en bloedvaten gezond houden. Hierdoor heeft het eten van deze vrucht een positief effect op je cholesterolgehalte!

Salade afmaken
5

Voeg de courgette, de slamix en de munt toe aan de saladekom met de wortellinten in balsamicoazijn en meng goed. Breng de salade op smaak met het sap van 1 partje citroen per persoon en eventueel wat extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Verdeel de salade over diepe kommen. Schep de zoete aardappel, kikkererwten en rode ui ernaast. Maak de bowl af met de avocadoplakken en verkruimel de witte kaas erover. Serveer met een partje citroen.