Deze heldere Oosterse soep is een goede maaltijd voor op een mooie zomeravond. Je brengt de soep op smaak met sereh (gedroogd citroengras) en kurkuma (geelwortel) die je enkele seconden bakt zodat de geuren van deze kruiden helemaal vrijkomen en het gerecht zo veel smaak geven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ tl
Gemalen citroengras
½ tl
Gemalen kurkuma
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
200 stuk(s)
Chinese kool-broccolimix
(Bevat Selderij)
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
1 stuk(s)
Koolvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
300 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de sereh en kurkuma toe en bak nog enkele seconden. Voeg de bouillon, vissaus, sojasaus en Chinese kool-broccolimix toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 2 minuten op laag vuur.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 1 – 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel af onder koud water en meng met de overige zonnebloemolie.
Verdeel de noedels over de kommen en schenk de soep erover.