Zomerse Oosterse noedel-vissoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse Oosterse noedel-vissoep

Deze heldere Oosterse soep is een goede maaltijd voor op een mooie zomeravond. Je brengt de soep op smaak met sereh (gedroogd citroengras) en kurkuma (geelwortel) die je enkele seconden bakt zodat de geuren van deze kruiden helemaal vrijkomen en het gerecht zo veel smaak geven.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Gluten
Soja
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ tl

Gemalen citroengras

½ tl

Gemalen kurkuma

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

200 stuk(s)

Chinese kool-broccolimix

(Bevat Selderij)

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)592 kcal
Energie (kJ)2477 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

1

Bereid de bouillon. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd of pers de knoflook fijn.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de sereh en kurkuma toe en bak nog enkele seconden. Voeg de bouillon, vissaus, sojasaus en Chinese kool-broccolimix toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 2 minuten op laag vuur.

3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 1 – 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel af onder koud water en meng met de overige zonnebloemolie.

4
  1. Snijd de koolvisfilet in blokjes van 2 cm. Voeg de koolvisfilet toe aan de wok of soeppan en laat afgedekt nog 4 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
5

Verdeel de noedels over de kommen en schenk de soep erover.