Zomerse Oosterse noedel-vissoep
Zomerse Oosterse noedel-vissoep

Zomerse Oosterse noedel-vissoep

Deze heldere Oosterse soep is een goede maaltijd voor op een mooie zomeravond. Je brengt de soep op smaak met sereh (gedroogd citroengras) en kurkuma (geelwortel) die je enkele seconden bakt zodat de geuren van deze kruiden helemaal vrijkomen en het gerecht zo veel smaak geven.

Allergens:
Fish
Gluten
Soy
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ teaspoon

Gemalen citroengras

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

5 milliliters

Vissaus

(Contains Fish)

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

200 unit

Chinese kool-broccolimix

(Contains Celery)

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

1 unit

Koolvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories592 kcal
Energy (kJ)2477 kJ
Fat30 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate48 g
Sugar0 g
Dietary Fiber5 g
Protein30 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd of pers de knoflook fijn.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de sereh en kurkuma toe en bak nog enkele seconden. Voeg de bouillon, vissaus, sojasaus en Chinese kool-broccolimix toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 2 minuten op laag vuur.

3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 1 – 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel af onder koud water en meng met de overige zonnebloemolie.

4
  1. Snijd de koolvisfilet in blokjes van 2 cm. Voeg de koolvisfilet toe aan de wok of soeppan en laat afgedekt nog 4 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
5

Verdeel de noedels over de kommen en schenk de soep erover.