Deze heldere Oosterse soep is een goede maaltijd voor op een mooie zomeravond. Je brengt de soep op smaak met sereh (gedroogd citroengras) en kurkuma (geelwortel) die je enkele seconden bakt zodat de geuren van deze kruiden helemaal vrijkomen en het gerecht zo veel smaak geven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ teaspoon
Gemalen citroengras
½ teaspoon
Gemalen kurkuma
5 milliliters
Vissaus
(Contains Fish)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
200 unit
Chinese kool-broccolimix
(Contains Celery)
70 g
Noedels
(Contains Gluten)
1 unit
Koolvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
300 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de sereh en kurkuma toe en bak nog enkele seconden. Voeg de bouillon, vissaus, sojasaus en Chinese kool-broccolimix toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 2 minuten op laag vuur.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 1 – 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel af onder koud water en meng met de overige zonnebloemolie.
Verdeel de noedels over de kommen en schenk de soep erover.