De jalapeño’s maken dit gerecht helemaal compleet. Deze hete peper heeft zijn naam te danken aan de Mexicaanse plaats waar hij voor het eerst gekweekt werd: Xalapa.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
15 gram
Gesneden jalapeño's
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
150 ml
Kokosmelk
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
75 gram
Witte langgraanrijst
2.5 gram
Verse koriander
1 stuk(s)
Koolvis
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
⅓ stuk(s)
Zoutarm visbouillonblokje
Tip: Let op: de jalapeño's zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan de helft van de jalapeño's of serveer apart.
Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan.
Tip: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg en snijd ze extra fijn mee.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!