Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

met walnoten voor een lekkere bite

Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Zuurkool

1 stuk(s)

Varkensrookworst

300 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Appel

1.5 takje(s)

Gedroogde tijm

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)816 kcal
Energie (kJ)3414 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan
Mes
Fruitmesje
Bord

Instructies

1

Giet het vocht van de zuurkool af en meng de zuurkool met 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook.

2

Kook in een andere pan met deksel voldoende water zodat de rookworst onder water kan staan en kook de rookworst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Zet daarna het vuur uit en houd de rookworst warm in het water tot het gerecht klaar is.

3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de helft van de appel in grove stukken en de rest in fijne blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Bewaar de fijne appelblokjes en de tijm apart.

4

Voeg de bataat bij de zuurkool en kook 8 – 10 minuten mee of tot de bataat zacht is. Kook na 4 – 5 minuten de grof gesneden appel mee. Giet daarna af.

5

Stamp de bataat, zuurkool en appel grof. Roer de roomboter erdoor. Voeg de helft van de walnoten en de appelblokjes toe en breng goed op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de zuurkool over de borden en garneer met de tijm en achtergehouden walnoten. Serveer met de rookworst.