Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst
Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

met walnoten voor een lekkere bite

Allergens:
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

125 g

Zuurkool

1 unit

Varkensrookworst

300 g

Zoete aardappel

½ unit

Appel

1.5 sprig

Gedroogde tijm

20 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories816 kcal
Energy (kJ)3414 kJ
Fat44 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate74 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Knife
Paring Knife
Plate

Cooking Steps

1

Giet het vocht van de zuurkool af en meng de zuurkool met 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook.

2

Kook in een andere pan met deksel voldoende water zodat de rookworst onder water kan staan en kook de rookworst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Zet daarna het vuur uit en houd de rookworst warm in het water tot het gerecht klaar is.

3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de helft van de appel in grove stukken en de rest in fijne blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Bewaar de fijne appelblokjes en de tijm apart.

4

Voeg de bataat bij de zuurkool en kook 8 – 10 minuten mee of tot de bataat zacht is. Kook na 4 – 5 minuten de grof gesneden appel mee. Giet daarna af.

5

Stamp de bataat, zuurkool en appel grof. Roer de roomboter erdoor. Voeg de helft van de walnoten en de appelblokjes toe en breng goed op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de zuurkool over de borden en garneer met de tijm en achtergehouden walnoten. Serveer met de rookworst.