The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Zuurkool
1 unit
Varkensrookworst
300 g
Zoete aardappel
½ unit
Appel
1.5 sprig
Gedroogde tijm
20 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Giet het vocht van de zuurkool af en meng de zuurkool met 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook.
Kook in een andere pan met deksel voldoende water zodat de rookworst onder water kan staan en kook de rookworst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Zet daarna het vuur uit en houd de rookworst warm in het water tot het gerecht klaar is.
Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de helft van de appel in grove stukken en de rest in fijne blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Bewaar de fijne appelblokjes en de tijm apart.
Voeg de bataat bij de zuurkool en kook 8 – 10 minuten mee of tot de bataat zacht is. Kook na 4 – 5 minuten de grof gesneden appel mee. Giet daarna af.
Stamp de bataat, zuurkool en appel grof. Roer de roomboter erdoor. Voeg de helft van de walnoten en de appelblokjes toe en breng goed op smaak met peper en zout.
Verdeel de zuurkool over de borden en garneer met de tijm en achtergehouden walnoten. Serveer met de rookworst.