Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
90 gram
Mafaldine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)
1 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de panko toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Haal uit de pan en voeg toe aan een kom. Meng de helft van de Parmigiano Reggiano erdoor. Breng op smaak met peper.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en courgette toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe en bak mee. Breng goed op smaak met peper en zout.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de pan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.
Kook de pasta in 7 - 9 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en voeg de pasta opnieuw toe aan de pan. Voeg de pesto toe en roer goed door. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïger te maken. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en leg de groenten erop. Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken en leg op de pasta. Garneer met de pankotopping en de overige Parmigiano Reggiano.