Steak met mafaldine in pestosaus
Steak met mafaldine in pestosaus

Steak met mafaldine in pestosaus

met parmezaan-pankotopping, spinazie en courgette

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Allergens:
Celery
Cashews
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

100 g

Spinach

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4020 kJ
Calories961 kcal
Fat45.1 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate83.4 g
Sugar4.5 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein50.2 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Panko maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de panko toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Haal uit de pan en voeg toe aan een kom. Meng de helft van de Parmigiano Reggiano erdoor. Breng op smaak met peper. 

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en courgette toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe en bak mee. Breng goed op smaak met peper en zout.

Steak bakken
4

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de pan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Pasta koken
5

Kook de pasta in 7 - 9 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en voeg de pasta opnieuw toe aan de pan. Voeg de pesto toe en roer goed door. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïger te maken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en leg de groenten erop. Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken en leg op de pasta. Garneer met de pankotopping en de overige Parmigiano Reggiano.