15 minuten bloemkool-rodecurrysoep

15 minuten bloemkool-rodecurrysoep

met geroosterde kikkererwten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Cauliflower

½ piece

Onion

25 g

Red curry paste

125 milliliters

Coconut milk

⅓ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Naan bread

1 pack

Chopped tomatoes

30 g

Red split lentils

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1157 kJ
Calories277 kcal
Fat19.4 g
Saturated Fat2.9 g
Carbohydrate19.1 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein5.9 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de mix van knoflook en ui, de rode currypasta, de bloemkoolroosjes, peper en zout toe. Roerbak 3 - 4 minuten.
2
  • Blus af met 1/2 el witte wijnazijn per persoon, de bouillon en de kokosmelk.
  • Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten koken, of tot de bloemkool zacht is.
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Giet ondertussen de kikkererwten af in een vergiet en dep droog met een keukenpapier.
  • Bak de naanbroden 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 1 minuut tot ze beginnen te geuren. Voeg de kikkererwten toe en roerbak in 6 - 8 minuten krokant.
4
  • Verdeel de bloemkoolsoep over de kommen.
  • Garneer met de krokante kikkererwten.
  • Serveer met het naanbrood.