Aardappel-koolrabistamppot met warmgerookte makreel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappel-koolrabistamppot met warmgerookte makreel

Aardappel-koolrabistamppot met warmgerookte makreel

Deze aardappel-koolrabistamppot met makreel is gemakkelijk te bereiden en vol van smaak. De makreel in dit gerecht is speciaal door onze leverancier warmgerookt en heeft de geur van eiken-hout. Dat is weer heerlijk in combinatie met onder andere de dille en de koolrabi, aardappel en de knapperige spinazie maakt het gerecht af.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Koolrabi

80 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

2 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)556 kcal
Energie (kJ)2326 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Kook de aardappelen en koolrabi
1

Schil of was de aardappelen (colomba) grondig en snijd in grove stukken. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Zorg dat de aardappelen en koolrabi net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een klein beetje van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.

Verdeel de makreel met een vork
2

Verwijder het vel van de warmgerookte makreel en verdeel de makreel met een vork in kleine stukken. Snijd de dille fijn en scheur de spinazie klein.

3

Stamp de aardappelen en koolrabi met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter, mosterd en een scheutje melk of kook-vocht toe om het smeuïg te maken.

Voeg de spinazie toe
4

Voeg vervolgens de spinazie, de helft van de makreel en de helft van de dille toe. Roer door en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige dille
5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel en dille.