Aardappel-koolrabistamppot met warmgerookte makreel
Aardappel-koolrabistamppot met warmgerookte makreel

Aardappel-koolrabistamppot met warmgerookte makreel

Deze aardappel-koolrabistamppot met makreel is gemakkelijk te bereiden en vol van smaak. De makreel in dit gerecht is speciaal door onze leverancier warmgerookt en heeft de geur van eiken-hout. Dat is weer heerlijk in combinatie met onder andere de dille en de koolrabi, aardappel en de knapperige spinazie maakt het gerecht af.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Koolrabi

80 g

Gerookte makreel

(Contains Fish)

2 sprig

Verse dille

(May be present Celery)

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Mosterd

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories556 kcal
Energy (kJ)2326 kJ
Fat26 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate52 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein25 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Kook de aardappelen en koolrabi
1

Schil of was de aardappelen (colomba) grondig en snijd in grove stukken. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Zorg dat de aardappelen en koolrabi net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een klein beetje van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.

Verdeel de makreel met een vork
2

Verwijder het vel van de warmgerookte makreel en verdeel de makreel met een vork in kleine stukken. Snijd de dille fijn en scheur de spinazie klein.

3

Stamp de aardappelen en koolrabi met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter, mosterd en een scheutje melk of kook-vocht toe om het smeuïg te maken.

Voeg de spinazie toe
4

Voeg vervolgens de spinazie, de helft van de makreel en de helft van de dille toe. Roer door en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige dille
5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel en dille.