Deze aardappel-koolrabistamppot met makreel is gemakkelijk te bereiden en vol van smaak. De makreel in dit gerecht is speciaal door onze leverancier warmgerookt en heeft de geur van eiken-hout. Dat is weer heerlijk in combinatie met onder andere de dille en de koolrabi, aardappel en de knapperige spinazie maakt het gerecht af.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Koolrabi
80 g
Gerookte makreel
(Contains Fish)
2 sprig
Verse dille
(May be present Celery)
50 g
Spinazie
(May be present Celery)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Mosterd
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (colomba) grondig en snijd in grove stukken. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Zorg dat de aardappelen en koolrabi net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een klein beetje van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder het vel van de warmgerookte makreel en verdeel de makreel met een vork in kleine stukken. Snijd de dille fijn en scheur de spinazie klein.
Stamp de aardappelen en koolrabi met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter, mosterd en een scheutje melk of kook-vocht toe om het smeuïg te maken.
Voeg vervolgens de spinazie, de helft van de makreel en de helft van de dille toe. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel en dille.