Aardappel-preisoep met crème fraîche
Aardappel-preisoep met crème fraîche

Aardappel-preisoep met crème fraîche

Met bieslook en zelfgemaakte crostini

Deze stevige soep met romige crème fraîche is precies wat je nodig hebt op een herfstachtige dag. De prei is familie van de ui, knoflook en lente-ui, maar heeft een zachtere smaak. De aardappel is niet alleen een bindmiddel, hij zorgt er ook voor dat de soep lekker vullend is. De zelfgemaakte crostini's met knoflook en Parmezaanse kaas uit de oven maken de traktatie compleet.

Allergens:
Milk
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Prei

100 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Knoflookteen

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains Milk)

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

5 stalk

Verse bieslook

(May be present Celery)

¼ unit

Citroen

½ bag(s)

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

500 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3050 kJ
Calories729 kcal
Fat42 g
Saturated Fat26.1 g
Carbohydrate62 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber10 g
Protein22 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Bowl
Grater
Immersion blender

Cooking Steps

Prei en aardappelen snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.

Soep maken
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe, bak nog 2 – 3 minuten en blus af met de bouillon. Laat de soep, afgedekt, 13 – 15 minuten zachtjes koken.

Crostini maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en rasp de parmigiano reggiano grof. Meng in een kom de knoflook met de parmigiano reggiano. Snijd de ciabatta in plakjes, verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met de knoflook-parmigianomix. Bak de crostini 6 – 8 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn.

Snijden
4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn en de snijd citroen in partjes.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met ruim peper en eventueel met zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom een flinke lepel crème fraîche. Garneer met de bieslook en serveer met de crostini en een partje citroen.