Deze stevige soep met romige crème fraîche is precies wat je nodig hebt op een herfstachtige dag. De prei is familie van de ui, knoflook en lente-ui, maar heeft een zachtere smaak. De aardappel is niet alleen een bindmiddel, hij zorgt er ook voor dat de soep lekker vullend is. De zelfgemaakte crostini's met knoflook en Parmezaanse kaas uit de oven maken de traktatie compleet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Prei
100 g
Kruimige aardappelen
½ unit
Knoflookteen
25 g
Geraspte parmigiano reggiano
(Contains Milk)
1 unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
5 stalk
Verse bieslook
(May be present Celery)
¼ unit
Citroen
½ bag(s)
Crème fraîche
(Contains Milk)
500 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe, bak nog 2 – 3 minuten en blus af met de bouillon. Laat de soep, afgedekt, 13 – 15 minuten zachtjes koken.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en rasp de parmigiano reggiano grof. Meng in een kom de knoflook met de parmigiano reggiano. Snijd de ciabatta in plakjes, verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met de knoflook-parmigianomix. Bak de crostini 6 – 8 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn.
Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn en de snijd citroen in partjes.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met ruim peper en eventueel met zout.
Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom een flinke lepel crème fraîche. Garneer met de bieslook en serveer met de crostini en een partje citroen.