Aardappelkoekjes met warmgerookte zalm
Aardappelkoekjes met warmgerookte zalm

Aardappelkoekjes met warmgerookte zalm

met zure room, dille en koolrabi-appelsalade

Wist je dat koolrabi een van de weinige knolgroenten is die boven de grond groeit?

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Kohlrabi

½ piece

Apple

⅓ bunch

Radish

¼ piece

Lemon

4.95 g

Fresh dill & chives

1 piece

Hot-smoked salmon

300 g

Potatoes

½ piece

Shallot

1 piece

Egg

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

¼ tablespoon

White balsamic vinegar

2 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories1010 kcal
Energy (kJ)4226 kJ
Fat52 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate88 g
Sugar15 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein41 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Grater
Colander
Bowl
Large Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Weeg 125 g van de koolrabi per persoon af. Schil de koolrabi en verwijder het klokhuis van de appel. Snijd beide in dunne staafjes en snijd de radijs in dunne plakjes. Pers de citroen uit en snijd de verse dille en de verse bieslook fijn. Verdeel de warmgerookte zalm in grove stukken.

Salade maken
2

Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, dille, 1/2 el van het citroensap per persoon, peper en zout tot een dressing. Voeg de koolrabi, de appel en de radijs toe en schep goed om. Laat de smaken intrekken tot serveren.

Raspen
3

Schil de aardappelen en rasp de aardappelen en de sjalot met een grove rasp. Voeg beide toe aan een vergiet en pers er zoveel mogelijk vocht uit door er met de bolle kant van een lepel flink op te drukken.

Mengen
4

Klop het ei in een kom goed los met een vork. Voeg per persoon 1/2 el van het ei toe aan een grote kom en meng met de geraspte aardappelen en sjalot, de bloem, peper en flink wat zout.

Koekjes bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep, zodra de pan goed heet is, 5 hoopjes van het aardappelmengsel per persoon in de koekenpan. Druk de hoopjes voorzichtig plat en bak de aardappelkoekjes in 4 minuten goudbruin. Draai de koekjes om met een dunne spatel en bak nog 3 minuten.

Serveren
6

Verdeel de aardappelkoekjes over de borden en leg er de stukjes zalm tussen. Wissel af met toefjes van de zure room en serveer met de salade. Bestrooi met de bieslook.