Wist je dat koolrabi een van de weinige knolgroenten is die boven de grond groeit?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Kohlrabi
½ piece
Apple
⅓ bunch
Radish
¼ piece
Lemon
4.95 g
Fresh dill & chives
1 piece
Hot-smoked salmon
300 g
Potatoes
½ piece
Shallot
1 piece
Egg
25 g
Organic sour cream
¼ tablespoon
White balsamic vinegar
2 tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Flour
Weeg 125 g van de koolrabi per persoon af. Schil de koolrabi en verwijder het klokhuis van de appel. Snijd beide in dunne staafjes en snijd de radijs in dunne plakjes. Pers de citroen uit en snijd de verse dille en de verse bieslook fijn. Verdeel de warmgerookte zalm in grove stukken.
Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, dille, 1/2 el van het citroensap per persoon, peper en zout tot een dressing. Voeg de koolrabi, de appel en de radijs toe en schep goed om. Laat de smaken intrekken tot serveren.
Schil de aardappelen en rasp de aardappelen en de sjalot met een grove rasp. Voeg beide toe aan een vergiet en pers er zoveel mogelijk vocht uit door er met de bolle kant van een lepel flink op te drukken.
Klop het ei in een kom goed los met een vork. Voeg per persoon 1/2 el van het ei toe aan een grote kom en meng met de geraspte aardappelen en sjalot, de bloem, peper en flink wat zout.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep, zodra de pan goed heet is, 5 hoopjes van het aardappelmengsel per persoon in de koekenpan. Druk de hoopjes voorzichtig plat en bak de aardappelkoekjes in 4 minuten goudbruin. Draai de koekjes om met een dunne spatel en bak nog 3 minuten.
Verdeel de aardappelkoekjes over de borden en leg er de stukjes zalm tussen. Wissel af met toefjes van de zure room en serveer met de salade. Bestrooi met de bieslook.