Aardappelroerbak met spiegelei en champignons
Aardappelroerbak met spiegelei en champignons

Aardappelroerbak met spiegelei en champignons

met sperziebonen, kaas en verse kruiden

Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Family
Allergens:
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

50 g

Pre-cut green beans

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

65 g

Mushrooms

50 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

2.5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

1 piece

Carrot

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2764 kJ
Calories661 kcal
Fat38.2 g
Saturated Fat22.6 g
Carbohydrate48.5 g
Sugar7.7 g
Dietary Fiber16 g
Protein28.1 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Sautépan or large frying pan

Cooking Steps

Koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Zet de aardappelblokjes onder water in een pan met deksel.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten.
  • Kook de laatste 6 minuten de sperziebonen mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijden
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortel in fijne halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel en champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
Bakken
3
  • Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en Siciliaanse kruiden toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.
  • Voeg de groenten toe aan de pan met de aardappelblokjes, meng goed en zet het vuur lager. Bestrooi met de geraspte kaas en laat de kaas smelten (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

Tip: Dek eventueel de pan af om de kaas sneller te laten smelten.

Serveren
4
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelroerbak over de borden en leg het gebakken ei erbovenop.
  • Garneer met de peterselie en bieslook.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.