Aardappelroerbak met spiegelei en kaas
Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

met champignons, sperziebonen, wortel en verse kruiden

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

50 g

Pre-cut green beans

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

65 g

Mushrooms

¾ teaspoon

Ground paprika

¼ sachet(s)

Dried oregano

50 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

2.5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

1 piece

White carrot

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories686 kcal
Energy (kJ)2869 kJ
Fat38 g
Saturated Fat22.3 g
Carbohydrate53.5 g
Sugar1.1 g
Dietary Fiber14.1 g
Protein28 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Sautépan or large frying pan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Zet de aardappelblokjes en gebroken sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen en sperziebonen, afgedekt, 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortel in blokjesVerhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, wortel en champignons 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en per persoon: 3/4 tl paprikapoeder en 3/4 tl gedroogde oregano toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

Kaas laten smelten
4

Voeg de ui, knoflook, wortel en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten (zie Tip).

Tip: Dek de pan eventueel af met het deksel zodat de kaas sneller smelt.

Garnering snijden
5

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met zout. 

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel de aardappelblokjes en groenten over de borden. Leg het gebakken ei erbovenop en garneer met de peterselie en bieslook.