Aardappelsalade met gerookte forel en radijs
Aardappelsalade met gerookte forel en radijs

Aardappelsalade met gerookte forel en radijs

met sperziebonen en mosterd-dilledressing

Een dressing kan een salade maken of kraken. Met de juiste dressing breng je alle smaken in balans. Vandaag maak je een dressing met onder andere mosterd en dille, die perfect met de gerookte forel combineert. De felroze radijsjes geven het gerecht een lichtpittig karakter. De forel is niet alleen smakelijk gerookt, maar bevat ook veel gezonde vetten en zit boordevol vitamine D.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

200 g

Gebroken sperziebonen

(May be present Celery)

5 unit

Radijs

2 bunch

Verse dille

(May be present Celery)

70 g

Gerookte forelfilet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2498 kJ
Calories597 kcal
Fat28 g
Saturated Fat4.4 g
Carbohydrate54 g
Sugar4.8 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes snijden
1

Kook 400 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Krieltjes en bonen koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar (zie tip). Kook de sperziebonen na 5 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Radijs en dille snijden
3

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet). Hak de dille heel fijn.

Dressing maken
4

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

Op smaak brengen
5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.