Aardpeer-courgettesoep met za'atar-platbrood
Aardpeer-courgettesoep met za'atar-platbrood

Aardpeer-courgettesoep met za'atar-platbrood

met geroosterde harissa-kikkererwten

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Jerusalem artichoke

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

⅓ piece

Lemon

15 g

Harissa

1 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

½ pack

Chickpeas

½ sachet(s)

Ras el hanout

20 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3073 kJ
Calories734 kcal
Fat34.2 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate75.5 g
Sugar10.4 g
Dietary Fiber16.1 g
Protein20.1 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Soup pan with lid
Oven Dish
Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Was of schil de aardpeer en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Snijd de courgette in blokjes van 2 cm.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bakken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Voeg de ui, knoflook, aardpeer en courgette toe en bak 4 - 5 minuten. 
  • Dep ondertussen de kikkererwten droog met keukenpapier. 
  • Meng de kikkererwten in een ovenschaal met de harissa en de ras el hanout. Roer goed door en bak 12 - 15 minuten in de oven. 
Platbrood bakken
3
  • Voeg de bouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 - 15 minuten afgedekt zachtjes koken.
  • Meng in een kleine kom de za'atar met 1 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met zout.
  • Bestrijk 1 Libanees platbrood per persoon met de za'atarolie en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de platbroden 2 - 3 minuten mee in de oven met de kikkererwten.
Serveren
4
  • Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Verdeel de soep over diepe borden of soepkommen. Verdeel de kikkererwten over de kommen en garneer met 1 el labne per persoon.
  • Snijd de platbroden in stukken. Serveer de platbroden en de overige citroenpartjes bij de soep.