Afrikaans gekruide kipdrumsticks met couscous
Afrikaans gekruide kipdrumsticks met couscous

Afrikaans gekruide kipdrumsticks met couscous

met wortel, aubergine en frisse kruidendressing

Vandaag staan er kipdrumsticks op het menu. Je geeft er een unieke draai aan door ze op smaak te brengen met Afrikaanse kruiden. Dat wordt genieten voor jong en oud!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

2 piece

Chicken drumsticks in Baharat marinade

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

½ piece

Eggplant

20 g

Labneh

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

½ piece

Lime

Not included in your delivery

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories935 kcal
Energy (kJ)3913 kJ
Fat51.9 g
Saturated Fat18.4 g
Carbohydrate71.4 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein42.4 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Bowl
Large Sautépan with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Kip marineren
1

Meng in een kom de helft van de Afrikaanse kruiden met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de kipdrumsticks toe aan de kom en meng goed om. Laat marineren tot verder gebruik.

Couscous bereiden
2

Bereid de bouillon. Meng in een grote kom de couscous met 150 ml bouillon per persoon en laat, afgedekt, minimaal 10 minuten staan (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle couscous, maar gebruik 2/3. De overige couscous kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Bakken en snijden
3

Verhit 1 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de kipdrumsticks in 4 - 6 minuten rondom bruin. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel en aubergine in dunne halve plakken.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie en broccoli.

Groenten toevoegen
4

Verlaag het vuur en voeg de groenten, de overige Afrikaanse kruiden en 25 ml bouillon per persoon toe. Laat, afgedekt, 10 - 15 minuten garen, of tot de groenten gaar zijn en het kippenvlees niet meer roze is vanbinnen. Roer tussendoor goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidendressing maken
5

Snijd de munt en bladpeterselie fijn. Pers het sap van de limoen. Maak in een kleine kom een dressing van de labne, de fijngesneden munt en bladpeterselie en 1/2 el limoensap per persoon. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe om de saus wat aan te lengen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de kipdrumsticks uit de pan. Voeg de couscous toe aan de pan met groenten en meng goed. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipdrumsticks erop. Serveer met de kruidendressing.