Speciaal ingrediënt in je box! Labne is een romige, friszure Libanese dip, oorspronkelijk gemaakt van yoghurt. Deze variant is gemaakt van Skyr waardoor het minder vetten en meer eiwitten bevat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ sachet(s)
African-inspired spice mix
2 piece
Chicken drumsticks in Baharat marinade
½ piece
Onion
1 piece
Carrot
½ piece
Bell pepper
75 g
Wholewheat couscous
(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
(May be present Celery)
½ piece
Lemon
40 g
Labneh
(Contains Egg, Milk)
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Meng in een kom de helft van de Afrikaanse kruiden met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de kipdrumsticks toe aan de kom en meng goed.
Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de kipdrumsticks in 4 - 6 minuten rondom bruin. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel dunne halve maantjes en de paprika in repen.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie en broccoli.
Bereid de bouillon. Verlaag het vuur en voeg de groenten, de overige Afrikaanse kruiden en 25 ml bouillon per persoon toe. Laat, afgedekt, 20 - 25 minuten garen, of tot de groenten gaar zijn en het kippenvlees niet meer roze is vanbinnen. Schep tussendoor goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom de couscous met 150 ml bouillon per persoon en laat, afgedekt, minimaal 10 minuten staan (zie Tip).
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle couscous, maar gebruik 2/3. De overige couscous kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Snijd de verse kruiden fijn. Pers het sap van de citroen uit. Maak in een kleine kom een dressing van de labne, de helft van de verse kruiden en 1/2 el citroensap per persoon. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe om de saus wat aan te lengen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de overige verse kruiden door de couscous.
Haal de kipdrumsticks uit de pan. Voeg de couscous toe aan de pan met groenten en meng goed. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipdrumsticks erop. Serveer met de kruidendressing.