Andijviestamppot met Brandt&Levie-worst
Andijviestamppot met Brandt&Levie-worst

Andijviestamppot met Brandt&Levie-worst

Met kruidenkaas en cherrytomaatjes

Je geeft deze klassieke andijviestamppot een smaakvolle twist door de uien in balsamicoazijn te bakken, voor een lekkere zoete smaak. Bij de stamppot eet je peterselie-knoflookworst van Brandt & Levie. Deze worstmakers werken met varkensboeren die goed voor hun varkens zorgen en dat proef je!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Rode ui

60 g

Rode cherrytomaten

1 unit

Varkensworst met peterselie en knoflook

150 g

Gesneden andijvie

25 g

Kruidenkaasblokjes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

drizzle

Melk

(Contains Milk)

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3234 kJ
Calories773 kcal
Fat39 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate67 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Casserole
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig, snijd in grote stukken en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen. Halveer de rode cherrytomaten.

Worst bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.

Andijvie bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste deel van de andijvie 5 minuten op middelhoog vuur.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Roer de gebakken andijvie, de rauwe andijvie en de cherrytomaten door de stamppot en breng op smaak met mosterd, zout en peper.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden, en garneer met de gebakken rode ui en de kruidenkaasblokjes. Serveer met de varkensworst.