Andijviestamppot met gehaktballetjes
Andijviestamppot met gehaktballetjes

Andijviestamppot met gehaktballetjes

Met zongedroogde tomaten en oude kaas

Vier de zomer en geef deze winterse klassieker een mediterrane make-over met zongedroogde tomaatjes en Italiaanse gehaktballetjes. Onze slager heeft het gehakt vast gekruid met Italiaanse kruiden en er balletjes van gedraaid, omdat jij vast wel leukere dingen kunt bedenken dan lang in de keuken staan. Een ijskoud drankje inschenken voor bij jouw zomerse stamppot bijvoorbeeld.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Rode ui

35 g

Zongedroogde tomaten

3 unit

Rundergehaktballetjes met Spaanse kruiden

150 g

Gesneden andijvie

25 g

Oude-kaasblokjes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)4079 kJ
Calories975 kcal
Fat52 g
Saturated Fat23.4 g
Carbohydrate73 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein49 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Druk in elk gehaktballetje een paar blokjes oude kaas. Draai daarna weer dicht tot mooie gehaktballetjes. Let op! Gebruik niet alle kaas maar houd wat over voor door de stamppot. Snijd vervolgens de rode ui in halve ringen en snijd de zongedroogde tomaten klein.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Andijvie bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middellaag vuur en bak het grootste deel van de andijvie 5 minuten.

Op smaak brengen
5

Stamp de aardappelen tot een grove stamppot. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en overige rauwe andijvie door de stamppot. Voeg de oude kaas en de zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de andijviestamppot over de borden. Serveer met de gehaktballetjes en schenk de vleesjus met de rode ui uit de pan erover.