Arabische soep met falafelspiesen
Arabische soep met falafelspiesen

Arabische soep met falafelspiesen

Linzen wonnen de laatste jaren wel aan bekendheid in Nederland en België, maar toch is het nog geen standaard product. Gek eigenlijk, want linzen zijn super gezond omdat ze vol ijzer- en eiwit zitten. De linzen geven deze soep een mooie binding. Je gebruikt rode linzen in plaats van groene linzen omdat die sneller gaar zijn.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Peen

2 unit

Tomaat

3 sprig

Verse tijm

(May be present Celery)

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

20 g

Linzen

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

125 g

Falafel

(May be present Soy, Gluten, Mustard)

2 unit

Spies

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¾ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories536 kcal
Energy (kJ)2243 kJ
Fat30 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate43 g
Sugar0 g
Dietary Fiber0 g
Protein19 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Immersion blender

Cooking Steps

Snijd de peen in plakken.
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook. Snipper de ui. Snijd de peen in dunne plakken en de tomaten in parten. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

Voeg de linzen toe.
2

Smelt de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen, tomaten, komijnpoeder, paprikapoeder en de helft van de tijm toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten op laag vuur. Voeg na 5 minuten de rode linzen toe.

3

Verhit de koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de falafelspiezen.
4

Rijg ondertussen de falafel aan de spies (zie tip). Verhit, als de soep bijna klaar is, de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de falafelspiezen met de overige tijm 3 – 4 minuten aan elke kant.

5

Haal de soeppan met soep van het vuur en pureer grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Serveer de soep met de falafelspiezen, eet smakelijk!
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met de falafelspiezen.