Asian-style bolognese
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Portobello mushroom

½ piece

Romano pepper

⅘ cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

¼ piece

Onion

1.32 piece

Scallions

100 g

Farmer's mincemeat

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Tomato

¼

Tomato paste

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Dried udon noodles

5 g

Sesame seeds

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories827 kcal
Energy (kJ)3459 kJ
Fat33 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate93 g
Sugar17 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein34 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Halveer de portobello en snijd in smalle repen. Halveer de rode puntpaprika en snijd in dunne halve ringen. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bosui in dunne ringen, bewaar het groene gedeelte apart van het witte.

Tip: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het boerengehakt en de ui in 3 - 4 minuten. Voeg de gember, knoflook, wit van de bosui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de portobello en puntpaprika toe en roerbak 3 - 4 minuten.

Snijden
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Koken
4

Voeg de tomatenpuree, de rode peper en blokjes tomaat toe. Bak 1 - 2 minuten, of totdat de tomatenpuree donkerder kleurt. Blus af met 1/2 el witte wijnazijn per persoon en 100 ml water per persoon. Voeg de sojasaus en de zoete Aziatische saus toe. Dek af en laat 6 - 8 minuten inkoken. Haal de deksel van de hapjespan en laat nog 5 minuten inkoken, of totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Noedels koken
5

Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen.

Serveren
6

Meng de noedels in de hapjespan met de saus, breng op smaak met peper en verdeel over de diepe borden. Garneer met het groene deel van de bosui en de sesamzaadjes.