Portobello Pork Udon with Sesame-Scallion Topping
Portobello Pork Udon with Sesame-Scallion Topping

Portobello Pork Udon with Sesame-Scallion Topping

an Asian-inspired twist on bolognese, in a spicy tomato sauce

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Portobello mushroom

½ piece

Romano pepper

1 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Garlic

½ bunch

Scallions

100 g

Farmer's mincemeat

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Tomato

¼

Tomato paste

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Wheat)

5 g

Sesame seeds

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1291 kJ
Calories309 kcal
Fat7.1 g
Saturated Fat0.8 g
Carbohydrate51.4 g
Sugar17.3 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein8.8 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Halveer de portobello en snijd in smalle repen. Halveer de rode puntpaprika en snijd in dunne halve ringen. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en houd wat van het groene gedeelte apart ter garneren.

Tip: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het boerengehakt 3 - 4 minuten.

Groenten toevoegen
3

Voeg de gember, de knoflook en de bosui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de portobello en puntpaprika toe en roerbak 3 - 4 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Snijden
4

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Koken
5

Voeg de tomatenpuree, rode peper en tomatenblokjes toe. Bak 1 - 2 minuten, of tot de tomatenpuree donkerder kleurt. Blus af met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 75 ml water. Voeg de sojasaus en de zoete Aziatische saus toe (zie Tip). Dek af en laat 6 - 8 minuten inkoken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Serveren
6

Haal het deksel van de pan. Voeg de noedels toe aan de hapjespan en kook ze in de saus in 3 - 4 minuten gaar. Verdeel de noedels over diepe borden. Garneer met het achtergehouden groene gedeelte van de bosui en de sesamzaadjes.