Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootste gemak een verse aspergesoep of klassiek aspergehoofdgerecht. In 4 simpele stappen en met geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen. Hoe eet jij je asperges het liefst? Met gerookte zalm, achterham of knapperige spekjes, wij hebben deze week voor iedere smaak een toprecept!
Ga voor deze romige aspergesoep met knapperige ontbijtspek voor 4 personen met verse dragon en zelfgemaakte croutons.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
500 g
Potatoes
500 g
White asparagus
200 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
1 piece
Shallot
10 g
Tarragon and chives
8 milliliters
Lemon-infused olive oil
1 pinch
Nutmeg
2 piece
Garlic
4 piece
Novelty bread roll
(Contains Wheat May be present Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy, Egg, Gluten, Milk)
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
1 piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Tip: if you have some extra time, why not make your own asparagus stock instead of using a stock cube? Just boil the ends of the asparagus and the peel for 30 minutes in 1500ml water with a good pinch of salt, then strain the stock before adding it to the soup.