Het is aspergetijd! Daarom schittert dit gerecht met 'het witte goud' op ons menu. Het schillen en koken blijft een uitdaging – lees de tips op de achterkant goed door om de perfecte asperges te bereiden. De gribiche-saus die je erbij serveert is een soort mayonaise uit de Franse keuken. Je gebruikt hiervoor alleen hardgekookte eieren in plaats van rauwe eidooiers.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Roodschillige aardappelen
350 g
Witte asperges
2 unit
Ei
(Contains Egg)
25 g
Kappertjes en gesneden augurken
5 g
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
¼ unit
Limoen
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
½ teaspoon
Mosterd
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 1 ei per persoon in 8 – 10 minuten hard. Was ondertussen de aardappelen en halveer ze in de lengte. Snijd de onderste harde 1 – 2 cm van de witte asperges af en schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. De topjes schil je niet.
Snijd de kappertjes en augurken fijn. Hak de krulpeterselie fijn en pers de limoen uit. Koel vervolgens het hardgekookte ei onder koud water, pel en snijd fijn.
Meng in een kom de kappertjes, augurken, de helft van de krulpeterselie en 1/2 tl limoensap per persoon met het gesneden ei, de mosterd en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de asperges en voor de aardappelen. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten, afgedekt, gaar. Was ondertussen 1 ei per persoon en kook de laatste 5 – 6 minuten mee met de aardappelen. Giet daarna af en haal het ei uit de pan. Voeg de roomboter en de overige krulpeterselie toe aan de aardappelen en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Zorg ondertussen dat de asperges rechtop staan in de andere pan staan en kook ze in 7 – 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Spoel ondertussen het zachtgekookte ei onder koud water en pel het ei.
Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de witte asperges naast elkaar, leg het zachtgekookte ei erop en snijd open, zodat de dooier over de witte asperges uitloopt. Serveer met de gribiche-saus.