Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige witte-kaasblokjes – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Wholewheat couscous
(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)
1 unit
Garlic
½ unit
Onion
½ unit
Eggplant
¼
Tomato paste
125 g
Red cherry tomatoes
½ sachet(s)
African-inspired spice mix
20 g
Tahini sauce
(Contains Milk, Egg, Sesame)
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
10 g
Salted almonds
(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
1.5 tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix, 1/2 el olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten. Voeg de aubergine toe aan de kom en meng door de kruidenolie. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en rooster 30 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de ui. Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens 1 el tomatenpuree per persoon toe en bak al roerend 1 - 2 minuten, of tot de tomatenpuree donker kleurt.
Voeg de bouillon toe aan de pan met deksel en breng aan de kook. Voeg de couscous toe en roer goed door. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot gebruik.
Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten de laatste 12 - 15 minuten mee met de aubergine in de oven.
Snijd de bladpeterselie en munt fijn. Hak de amandelen grof. Meng de geroosterde cherrytomaten en 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon door de couscous. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Meng 1 el water per persoon door de tahinsaus. Verdeel de tomatencouscous over de borden. Leg de aubergine erbovenop. Besprenkel met de tahinsaus. Verkruimel de witte kaas erover. Garneer met de verse kruiden en amandelen.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?