Aubergine uit de oven met casarecce
Aubergine uit de oven met casarecce

Aubergine uit de oven met casarecce

met tomaat, oude kaas en salade

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

1 piece

Tomato

1 piece

Garlic

200 g

Passata

50 g

Grated aged Gouda

90 g

Casarecce

40 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

2.5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

½ teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)1784 kJ
Calories426 kcal
Fat31.1 g
Saturated Fat11.1 g
Carbohydrate21 g
Sugar16 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein13.6 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Oven Dish
Salad Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Aubergine bakken
2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout (zie Tip).

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergineplakken ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de aubergine.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een kom de passata en de knoflook met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.

In de oven
4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.

Salade maken
5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg de slamix toe. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Serveren
6

Verdeel de casarecce over de borden en schep de aubergine uit de oven erop. Garneer met het verse basilicum en serveer met de salade.

Tip: Wist je dat groenteconserven ongeveer evenveel voedingsstoffen bevatten als verse groente? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente per persoon.