Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Eggplant
1 piece
Tomato
1 piece
Garlic
100 g
Passata
50 g
Grated aged Gouda
(Contains Milk)
90 g
Casarecce
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
40 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
2.5 g
Fresh basil
⅓ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
White balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Sugar
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm dik. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn.
Besprenkel de aubergine met 1/2 el olijfolie per persoon. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant (zie Tip). Bestrooi met peper en zout.
Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergineplakken ook grillen in plaats van bakken.
Meng ondertussen in een kom de passata en de knoflook met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl Siciliaanse kruiden en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met aubergineplakken. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten zijn gebruikt en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout en voeg de slamix toe. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.
Verdeel de casarecce over de borden en schep de aubergine erop. Garneer met het verse basilicum en serveer met de salade.
Weetje: Wist je dat groenteconserven ongeveer evenveel voedingsstoffen bevatten als verse groente? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon.