In dit kleurrijke gerecht met Arabische invloeden steelt de aubergine de show. Door deze groente langzaam te garen, wordt hij fluweelzacht en zoet. De granaatappel zorgt niet alleen voor frisheid, maar maakt dit smaakvolle gerecht ook nog eens een lust voor het oog.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 teaspoon
Ras el hanout
1 unit
Aubergine
¼ unit
Granaatappel
50 g
Feta
(Contains Milk)
2.5 g
Verse munt
(May be present Celery)
10 g
Zonnebloem-pompoenpittenmix
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
85 g
Zilvervliesrijst
50 g
Yoghurt-tahinsaus
(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)
2 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie met de ras el hanout en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislinks in en besprenkel met de ras el hanout–olie. Pak de helften afzonderlijk in met aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak de aubergines 35 – 40 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Verbrokkel de feta en snijd de verse munt in reepjes.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Meng de rijst met de geroosterde pitten, het grootste deel van de feta en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en garneer met de munt. Leg de aubergine erbij en garneer deze met de overige feta en de granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurt–tahinsaus.