Aubergine uit de oven met feta, granaatappelpitjes en yoghurt-tahinsaus
Aubergine uit de oven met feta, granaatappelpitjes en yoghurt-tahinsaus

Aubergine uit de oven met feta, granaatappelpitjes en yoghurt-tahinsaus

met pittenrijst en verse munt

.

Allergens:
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Ras el hanout

1 unit

Aubergine

¼ unit

Granaatappel

50 g

Feta

(Contains Milk)

2.5 g

Verse munt

(May be present Celery)

10 g

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

85 g

Basmatirijst

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3745 kJ
Calories895 kcal
Fat54 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate79 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6 g
Protein21 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Small Bowl
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie met de ras el hanout ten breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislinks in en besprenkel met de ras el hanout–olie. Pak de helften afzonderlijk in met aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak de aubergines 35 – 40 minuten in de oven.

.
2

Snijd ondertussen de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Verbrokkel de feta en snijd de verse munt in reepjes.

.
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

.
4

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

.
5

Meng de rijst met de geroosterde pitten, het grootste deel van de feta en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de rijst over de borden en garneer met de munt. Leg de aubergine erbij en garneer deze met de overige feta en de granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurt–tahinsaus.