Aubergine uit de oven met rundergehakt en lamsworstje
Aubergine uit de oven met rundergehakt en lamsworstje

Aubergine uit de oven met rundergehakt en lamsworstje

met tomatensaus, parelcouscous, granaatappel en chapati

Heb je granaatappelpitjes over? Strooi ze over je avocado toast. De combinatie met avocado is lekker en bovendien een lust voor het oog.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

100 g

Beef mince

1 piece

Lamb sausages

½

Tomato paste

1 piece

Garlic

100 g

Passata

⅓ sachet(s)

Ras el hanout

5 g

Fresh mint

¼ piece

Pomegranate

1 piece

Chapati

50 g

Organic Bulgarian yogurt

5 g

Shaved almonds

45 g

Giant couscous

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1.25 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1201 kcal
Energy (kJ)5026 kJ
Fat60 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate102 g
Sugar25 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein57 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Small Bowl
Bowl

Cooking Steps

Aubergine voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el olijfolie per persoon op hoog vuur. Bak de aubergine op de schil in de hapjespan gedurende 3 minuten. Verlaag het vuur, draai de aubergine om en bak nog 5 minuten. Haal van het vuur en bewaar apart in een ovenschaal tot verder gebruik.

Parelcouscous koken
2

Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de geschaafde amandelen goudbruin. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden met 1/2 el olijfolie.

Saus maken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan van de aubergine op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 1 tl ras el hanout per persoon gedurende 1 minuut. Bak het gehakt in 3 minuten los. Voeg de tomatenpuree en de passata toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de parelcouscous toe en laat de saus nog 3 minuten pruttelen op zacht vuur. Houd warm met het deksel.

Tip: Het gehakt mag nog wat roze zijn, want het gaart nog verder in de tomatensaus.

Aubergine roosteren
4

Smeer de aubergine in de ovenschaal in met de kruidenolie. Rooster de aubergine 12 - 15 minuten in de oven. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de amandelen op middelhoog vuur en bak de lamsworstjes in 6 - 8 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Granaatappelpitten losmaken
5

Rol met de palm van je hand de granaatappel over het aanrecht en oefen lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Gebruik 1/4 van de pitjes uit de granaatappel per persoon. Snijd ondertussen de munt fijn. Meng in een kom de Bulgaarse yoghurt met peper en zout, de helft van de fijngesneden munt en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon.

Serveren
6

Verwarm de chapati 2 minuten in de oven. Leg een halve aubergine op elk bord. Besprenkel de Bulgaarse yoghurt met munt over de aubergine. Garneer deze met de granaatappelpitten. Schep de tomatensaus met rundergehakt en parelcouscous naast de aubergine. Leg de lamsworstjes op de saus en garneer met het amandelschaafsel en de overige munt. Serveer de warme chapati erbij.