Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne
Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne

Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne

Een typisch Italiaanse aubergineschotel

Melanzane is een typisch Italiaans ovengerecht met aubergine als uitgangspunt. Melanzane betekent in het Italiaans letterlijk aubergine. Je serveert de ovenschotel met Hollandse belegen kaas in plaats van Parmezaanse kaas. Houd je basilicum over? Kijk dan op ons blog wat je hier nog meer mee kunt doen!

Allergens:
Milk
Gluten
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

1 unit

Tomaat

1 unit

Knoflookteen

⅓ unit

Passata

50 g

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

90 g

Volkoren penne

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

40 g

Rucolamelange

2 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ unit

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories695 kcal
Energy (kJ)2908 kJ
Fat29 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate78 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein25 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Tall-Sided Pan
Bowl
Lid
Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de tomaat in plakken
2

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm dik. Snijd de tomaat in plakken van ½ cm dik. Snijd of pers de knoflook fijn.

Gril de aubergine aan elke kant
3

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant.

4

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker, peper en zout tot een saus.

Verdeel de tomaat over de aubergine
5

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met de aubergine. Leg hier een laag van tomaat op. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag saus. Verdeel de belegen kaas over de saus en bak de aubergineschotel 20 minuten in de oven.

6

Breng ondertussen in een pan met deksel 500 ml water per persoon aan de kook en kook hierin de penne, afgedekt, 9 minuten.

7

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de jonge bladsla en de dressing in een saladekom.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de aubergine en penne over de borden. Scheur de basilicum klein en garneer hiermee het gerecht. Serveer met de salade.