Aubergine uit de oven met tomaat en oude kaas
Aubergine uit de oven met tomaat en oude kaas

Aubergine uit de oven met tomaat en oude kaas

Met fettuccine en een frisse salade

‘Melanzane alla parmigiana’ is de Italiaanse benaming voor dit gerecht. Melanzane betekent aubergine in het Italiaans en parmigiana verwijst naar het dakpansgewijs stapelen van de aubergine. Op dit klassieke gerecht hebben wij een doordeweekse variant bedacht die je serveert met fettuccine.

Allergens:
Milk
Gluten
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

1 unit

Tomaat

1 unit

Knoflookteen

150 g

Passata

40 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

90 g

Fettuccine

(Contains Gluten)

40 g

Rucolamelange

3 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3050 kJ
Calories729 kcal
Fat33 g
Saturated Fat11.8 g
Carbohydrate78 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber9 g
Protein26 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Tall-Sided Pan
Bowl
Oven Dish
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Pers of snijd de knoflook fijn.

Aubergine bakken
2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker, peper en zout tot een saus.

In de oven
4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi ten slotte met de oude kaas en bak de aubergineschotel 20 – 25 minuten in de oven.

Pasta salade maken
5

Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de fettuccine, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet daarna af. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en peper en zout. Meng met de veldsla, rucola & frisee.

Serveren
6

Verdeel de fettuccine over de borden en schep de aubergine uit de oven erop. Scheur de blaadjes basilicum klein en garneer het gerecht ermee. Serveer met de salade.