Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

met gebakken aardappelen en salade

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

250 gram

Vastkokende aardappelen

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

7.5 ml

Basilicumcrème

125 gram

Cherrytomaten in blik

30 gram

Babyspinazie en radicchio

1 tl

Honing

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3981 kJ
Energie (kcal)952 kcal
Vetten61 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in 4 á 5 dunne plakken per persoon. Smeer de plakken aubergine in met 1 el olijfolie per persoon en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken aan beide kanten 2-3 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.

.
2

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

.
3

Halveer de halloumi in de lengte en snijd vervolgens in evenveel staafjes als dat er aubergineplakken zijn. Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een plak aubergine. Leg de auberginerollen op een met bakplaat met bakpapier en bak 12-14 minuten in de oven. Zorg dat er nog plaats in voor de ovenschaal.

.
4

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerollen.

.
5

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de salademix met de dressing.

.
6

Verdeel de aardappelen en de auberginerollen over de borden. Serveer de salade en de gebakken cherrytomaten erbij.