Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème
Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

met gebakken aardappelen en salade

.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

250 g

Vastkokende aardappelen

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

7.5 milliliters

Basilicumcrème

125 g

Cherrytomaten in blik

30 g

Babyspinazie en radicchio

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3981 kJ
Calories952 kcal
Fat61 g
Saturated Fat18.9 g
Carbohydrate64 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber10 g
Protein32 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in 4 á 5 dunne plakken per persoon. Smeer de plakken aubergine in met 1 el olijfolie per persoon en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken aan beide kanten 2-3 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.

.
2

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

.
3

Halveer de halloumi in de lengte en snijd vervolgens in evenveel staafjes als dat er aubergineplakken zijn. Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een plak aubergine. Leg de auberginerollen op een met bakplaat met bakpapier en bak 12-14 minuten in de oven. Zorg dat er nog plaats in voor de ovenschaal.

.
4

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerollen.

.
5

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de salademix met de dressing.

.
6

Verdeel de aardappelen en de auberginerollen over de borden. Serveer de salade en de gebakken cherrytomaten erbij.