Auberginerolletjes met paneer
Auberginerolletjes met paneer

Auberginerolletjes met paneer

in kruidige kokossaus met parelcouscous

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 milliliters

Coconut milk

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

⅓ sachet(s)

Garam Masala

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

Tomato paste

¼ piece

Lime

½ piece

Garlic

1 teaspoon

Fresh ginger

50 g

Paneer

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories832 kcal
Energy (kJ)3479 kJ
Fat45.1 g
Saturated Fat22.7 g
Carbohydrate75.5 g
Sugar18.3 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein26.9 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Oven Dish
Paper Towel

Cooking Steps

Aubergine bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier, wrijf de aubergine aan beide kanten in met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine 12 - 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de oven daarna aan.

Voorbereiden
2

Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Snipper de ui fijn. Schil de gember en rasp fijn. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Parelcouscous koken
3

Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook de parelcouscous op laag vuur, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Zet het vuur uit, dek de pan af en houd warm tot serveren.

Currysaus maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, gember en 1 tl garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tomaat toe. Roerbak 1 minuut. Voeg de kokosmelk en per persoon: 100 ml water en 1/4 bouillonblokje toe en laat 3 - 4 minuten verder koken.

Auberginerolletjes bereiden
5

Dep de paneer droog met keukenpapier. Verbrokkel de paneer grof. Verdeel de paneer over de aubergineplakken en rol elke aubergineplak vervolgens op. Leg de auberginerolletjes in een ovenschaal. Schenk de currysaus eroverheen en zet 6 - 8 minuten in de oven. Snijd ondertussen de limoen in partjes en snijd de koriander grof.

Serveren
6

Verdeel de auberginerolletjes over de borden. Serveer met de parelcouscous. Garneer met de koriander en 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?