Auberginerolletjes met witte grillkaas en basilicumcrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Auberginerolletjes met witte grillkaas en basilicumcrème

Auberginerolletjes met witte grillkaas en basilicumcrème

met gebakken aardappelen en salade

Wist je dat witte grillkaas gemaakt is van geiten-, koe- én schapenmelk? De kaas is van nature vrij zout en staat bekend om de elastische structuur.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

250 gram

Aardappelen

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

65 gram

Rode cherrytomaten

30 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)927 kcal
Energie (kJ)3879 kJ
Vetten60.3 g
waarvan verzadigd26.9 g
Koolhydraten59.9 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels11.9 g
Eiwitten32.5 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Aubergine bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in 4 - 5 dunne plakken per persoon. Smeer de aubergineplakken in met 1 el olijfolie per persoon. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken 2 - 3 minuten per kant, of tot ze zacht en goudbruin zijn.

Aardappelen bakken
2

Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. 

Witte grillkaas rollen
3

Halveer de witte grillkaas in de lengte en snijd vervolgens in evenveel staafjes als dat er aubergineplakken zijn (zie Tip). Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een aubergineplak. Leg de auberginerolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak 12 - 14 minuten in de oven. Zorg dat er nog plaats is voor de ovenschaal.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte grillkaas. De rest kun je de volgende dag gebruiken als broodbeleg of in een salade.

Cherrytomaten bereiden
4

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerolletjes (zie Tip).

Tip: Heb je nog aubergine over? Snijd de rest dan in zeer kleine blokjes en bak mee met de cherrytomaten in de ovenschaal.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de slamix met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en de auberginerolletjes over de borden. Serveer de salade en de gebakken cherrytomaten erbij.

Weetje: Cherrytomaten mogen dan klein zijn, ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat. Zoals het antioxidant bètacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.