Auberginerolletjes met witte grillkaas en basilicumcrème
Auberginerolletjes met witte grillkaas en basilicumcrème

Auberginerolletjes met witte grillkaas en basilicumcrème

met gebakken aardappelen en salade

Wist je dat witte grillkaas gemaakt is van geiten-, koe- én schapenmelk? De kaas is van nature vrij zout en staat bekend om de elastische structuur.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

250 g

Potatoes

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

15 milliliters

Basil crème

65 g

Red cherry tomatoes

30 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories927 kcal
Energy (kJ)3879 kJ
Fat60.3 g
Saturated Fat26.9 g
Carbohydrate59.9 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein32.5 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grill or Frying Pan
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Aubergine bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in 4 - 5 dunne plakken per persoon. Smeer de aubergineplakken in met 1 el olijfolie per persoon. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken 2 - 3 minuten per kant, of tot ze zacht en goudbruin zijn.

Aardappelen bakken
2

Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. 

Witte grillkaas rollen
3

Halveer de witte grillkaas in de lengte en snijd vervolgens in evenveel staafjes als dat er aubergineplakken zijn (zie Tip). Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een aubergineplak. Leg de auberginerolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak 12 - 14 minuten in de oven. Zorg dat er nog plaats is voor de ovenschaal.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte grillkaas. De rest kun je de volgende dag gebruiken als broodbeleg of in een salade.

Cherrytomaten bereiden
4

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerolletjes (zie Tip).

Tip: Heb je nog aubergine over? Snijd de rest dan in zeer kleine blokjes en bak mee met de cherrytomaten in de ovenschaal.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de slamix met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en de auberginerolletjes over de borden. Serveer de salade en de gebakken cherrytomaten erbij.

Weetje: Cherrytomaten mogen dan klein zijn, ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat. Zoals het antioxidant bètacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.