Wist je dat witte grillkaas gemaakt is van geiten-, koe- én schapenmelk? De kaas is van nature vrij zout en staat bekend om de elastische structuur.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Eggplant
250 g
Potatoes
100 g
Cypriot-style cheese
(Contains Milk)
15 milliliters
Basil crème
65 g
Red cherry tomatoes
30 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Mustard
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
2 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in 4 - 5 dunne plakken per persoon. Smeer de aubergineplakken in met 1 el olijfolie per persoon. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken 2 - 3 minuten per kant, of tot ze zacht en goudbruin zijn.
Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Halveer de witte grillkaas in de lengte en snijd vervolgens in evenveel staafjes als dat er aubergineplakken zijn (zie Tip). Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een aubergineplak. Leg de auberginerolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak 12 - 14 minuten in de oven. Zorg dat er nog plaats is voor de ovenschaal.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte grillkaas. De rest kun je de volgende dag gebruiken als broodbeleg of in een salade.
Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerolletjes (zie Tip).
Tip: Heb je nog aubergine over? Snijd de rest dan in zeer kleine blokjes en bak mee met de cherrytomaten in de ovenschaal.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de slamix met de dressing.
Verdeel de aardappelen en de auberginerolletjes over de borden. Serveer de salade en de gebakken cherrytomaten erbij.
Weetje: Cherrytomaten mogen dan klein zijn, ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat. Zoals het antioxidant bètacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.