In dit recept bereid je groentefrietjes van zoete aardappel en gele peen. Frietjes bomvol vitaminen. Dat is nog eens bewust genieten! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Eggplant
75 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
15 g
Harissa
¼ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
50 g
Passata
150 g
Sweet potato & yellow carrot fries
1 piece
[Persian] cucumber
2.5 g
Fresh mint
½ tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en breng aan beide kanten op smaak met peper en zout. Hak de verse munt fijn. Meng de groentefrietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl honing. Voeg de verse munt en de komkommer toe. Meng de salade goed door en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de aubergineplakken in de pan. Bak 4 - 5 minuten per kant gaar. Laat vervolgens de aubergineplakken uitlekken op een bord met keukenpapier.
Pureer in een hoge kom per persoon: 50 g passata, 25 g witte kaas en 15 g harrissa tot een glad geheel met de staafmixer.
Leg de grootste aubergineplak op een bord en besmeer met 1 el van de saus per persoon. Leg daarbovenop nog een aubergineplak en besmeer nogmaals met 1 el saus per persoon. Ga zo door tot de aubergineplakken op zijn. De overige saus gebruik je als dip bij de groentefrietjes.
Verkruimel de overige witte kaas over de torentjes. Serveer de groentefrietjes, saus en komkommer-muntsalade ernaast.
Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?