Auberginetorentjes met witte kaas
Auberginetorentjes met witte kaas

Auberginetorentjes met witte kaas

met groentefrietjes en komkommer-munt salade

In dit recept bereid je groentefrietjes van zoete aardappel en gele peen. Frietjes bomvol vitaminen. Dat is nog eens bewust genieten! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

75 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

15 g

Harissa

¼ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

50 g

Passata

150 g

Sweet potato & yellow carrot fries

1 piece

[Persian] cucumber

2.5 g

Fresh mint

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories538 kcal
Energy (kJ)2249 kJ
Fat34 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate35 g
Sugar17 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein18 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en breng aan beide kanten op smaak met peper en zout. Hak de verse munt fijn. Meng de groentefrietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Salade maken
2

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl honing. Voeg de verse munt en de komkommer toe. Meng de salade goed door en breng op smaak met peper en zout.

Aubergine bakken
3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de aubergineplakken in de pan. Bak 4 - 5 minuten per kant gaar. Laat vervolgens de aubergineplakken uitlekken op een bord met keukenpapier.

Saus maken
4

Pureer in een hoge kom per persoon: 50 g passata, 25 g witte kaas en 15 g harrissa tot een glad geheel met de staafmixer.

Torentjes maken
5

Leg de grootste aubergineplak op een bord en besmeer met 1 el van de saus per persoon. Leg daarbovenop nog een aubergineplak en besmeer nogmaals met 1 el saus per persoon. Ga zo door tot de aubergineplakken op zijn. De overige saus gebruik je als dip bij de groentefrietjes.

Serveren
6

Verkruimel de overige witte kaas over de torentjes. Serveer de groentefrietjes, saus en komkommer-muntsalade ernaast.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?