De hamburger die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ piece
Beetroot
½ piece
Tomato
½ piece
Onion
250 g
Oven-ready potato wedges
2 slice
Bacon
1 piece
Egg
(Contains Egg)
1 piece
Hamburger from Meatier
(Contains Mustard May be present Milk, Egg, Celery, Soy, Gluten, Sesame)
25 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
1 piece
Brioche bun
(Contains Milk, Soy, Wheat)
½ head
Butter lettuce
20 g
Mango chutney
(Contains Mustard)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
White wine vinegar
½ teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Sugar
½ teaspoon
Salt
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in dunne plakjes (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.
Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een beetje olijfolie op je vingers om ervoor te zorgen dat ze niet rood kleuren.
Kook de bieten, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet het vocht af, maar laat een bodempje van ongeveer 1/2 cm kookvocht in de pan. Voeg de ui en per persoon: 1 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl zout toe en laat sudderen op laag vuur tot de suiker en het zout zijn opgelost. Haal de pan van het vuur en laat staan tot gebruik.
Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!
Verdeel de ovenaardappelparten over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelparten 10 minuten in de oven. Leg het ontbijtspek erbij en bak samen nog 10 minuten. Meng in een saladekom per persoon: 1 el pekelvocht, 1/2 tl mosterd en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de burger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers, dek de pan af en laat de kaas smelten. Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met een beetje mayonaise. Beleg met een paar boterslablaadjes, de bietenplakjes en de ui.
Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.
Leg de burgers met kaas op de broodjes en besmeer met de mangochutney. Beleg met 1 spekplakje per persoon en het spiegelei. Verkruimel de overige spekplakjes en scheur de overige botersla. Voeg samen met de tomaat toe aan de saladekom en meng goed. Serveer de burgers met de salade, aardappelparten en de overige mayonaise.