Aussie burger met "the lot": spek, ei, gepekelde biet
Aussie burger met "the lot": spek, ei, gepekelde biet

Aussie burger met "the lot": spek, ei, gepekelde biet

met mangochutney, aardappelpartjes en sla

De hamburger die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!

Allergens:
Milk
Soy
Wheat
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

1 piece

Hamburger from Meatier

(Contains Mustard May be present Milk, Egg, Celery, Soy, Gluten, Sesame)

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

20 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

½ piece

Onion

½ piece

Tomato

½ head

Butter lettuce

250 g

Oven-ready potato wedges

1 piece

Egg

(Contains Egg)

2 slice

Bacon

¼ piece

Golden beetroot

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Sugar

½ teaspoon

Salt

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5551 kJ
Calories1327 kcal
Fat80.5 g
Saturated Fat26.4 g
Carbohydrate95.3 g
Sugar20.9 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein49.3 g
Salt6.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de biet. Schil de biet en snijd in dunne plakken. Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.

Biet pekelen
2

Kook de biet in 10 - 12 minuten gaar. Giet het vocht af, maar laat een bodempje van ongeveer 1/2 cm kookvocht in de pan. Voeg de ui en per persoon: 1 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl zout toe en laat sudderen op laag vuur tot de suiker en het zout zijn opgelost. Haal de pan met bieten en ui van het vuur en laat staan tot gebruik. Meng in een saladekom per persoon: 1 el pekelvocht, 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelparten bakken
3

Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelen 10 minuten in de oven. Leg het ontbijtspek naast de aardappelparten en bak samen nog 10 minuten in de oven. 

Ei bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.

Burger bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan met deksel en bak de burger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers, zet het deksel op de pan en laat de kaas smelten. Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met een beetje mayonaise. Beleg met een paar boterslablaadjes en wat van de gepekelde biet en ui.

Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.

Serveren
6

Leg de burgers met kaas op de broodjes. Besmeer met mangochutney en beleg vervolgens met 1 spekplakje per persoon en het spiegelei. Verkruimel de overige spekplakjes en scheur de overige botersla in de saladekom. Voeg de tomaat toe en meng goed. Serveer de burgers met de salade, aardappelpartjes en de overige mayonaise.