Aziatisch gemarineerde garnalen
Aziatisch gemarineerde garnalen

Aziatisch gemarineerde garnalen

Met gember, gebakken noedels en Chinese kool

Vandaag gebruik je twee gefermenteerde Aziatische smaakmakers: sojasaus en vissaus. De eerste wordt gemaakt van sojabonen en geroosterde granen en de tweede van gefermenteerde vis, meestal ansjovis of inktvis. Schrik niet van de sterke geur van de vissaus, eenmaal verwerkt in het gerecht geeft het een aangename hartige smaak.

Allergens:
Gluten
Soy
Fish
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode peper

2 cm

Verse gember

1 unit

Knoflookteen

20 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

10 milliliters

Vissaus

(Contains Fish)

80 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

100 g

Noedels

(Contains Gluten)

⅓ head

Chinese kool

60 g

Champignons

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

¾ teaspoon

Honing

1.5 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2870 kJ
Calories686 kcal
Fat22 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate86 g
Sugar7.9 g
Dietary Fiber8 g
Protein32 g
Salt6.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Peeler
Paper Towel
Bowl
Pan with Lid
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Marineren
2

Meng in een kom de helft van de rode peper, de helft van de knoflook en de gember met de sojasaus, vissaus en honing. Dep de garnalen droog met keukenpapier en leg ze in de marinade. Laat minimaal 10 minuten marineren Schep af en toe om zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Snijden
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels en kook de noedels 3 – 4 minuten. Giet af en koel de noedels met koud water. Laat uitlekken. De noedels mogen afkoelen. Snijd de Chinese kool in dunne repen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Hak de verse koriander grof.

Groenten bakken
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur en fruit de overige rode peper en de overige knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de Chinese kool en de champignons toe en bak 4 – 5 minuten. Voeg de noedels toe aan de wok en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra olie toe wanneer de noedels aanbakken.

Garnalen bakken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep de garnalen uit de marinade (laat de marinade in de kom!) en bak 2 – 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Blus ondertussen de noedels met groenten af met de marinade.

Serveren
6

Verdeel de noedels met groenten en marinade over kommen. Schep de garnalen erop en garneer met verse koriander.