Aziatische curry-maaltijdsoep met kip en aardappelen
Aziatische curry-maaltijdsoep met kip en aardappelen

Aziatische curry-maaltijdsoep met kip en aardappelen

met paksoi en wortel

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Chicken thigh strips

½ sachet(s)

Green curry spices

¼ piece

Fresh lemongrass

150 g

Potatoes

90 milliliters

Coconut milk

5 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

1 piece

Shallot

1.5 piece

Carrot

½ piece

Pak choi

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2491 kJ
Calories595 kcal
Fat33.7 g
Saturated Fat19.2 g
Carbohydrate43.8 g
Sugar13 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein25.7 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan or large pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 200 ml water en 1/4 kippenbouillonblokje.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Spoel af met koud water.
  • Snipper de sjalot en snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Soep maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut.
  • Voeg de kip, currykruiden, aardappelpartjes en wortel toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Kneus het citroengras en voeg toe (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes pruttelen.

Tip: Hoe meer je de stengel breekt, hoe meer smaak hij afgeeft.

Soep afmaken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen.
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door (zie Tip).
  • Controleer of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout of een scheutje vissaus.

Tip: Vissaus kan erg overheersend zijn, voeg daarom niet te veel toe en proef de soep voordat je meer toevoegt. 

Serveren
4
  • Haal het citroengras uit de soep.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.