Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt
Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Gluten
Wheat
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

½ piece

Garlic

5 g

Ginger paste

½ piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

1.5 piece

Tomato

¼ piece

Lime

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Red chili pepper

100 g

Chicken mince with Indonesian spices

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2271 kJ
Calories543 kcal
Fat18.7 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate61.3 g
Sugar22.9 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein29.1 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Small Bowl
Salad Bowl
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), gemberpuree en knoflook.
  • Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de saus goed.

 

Snijden
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip).
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, ui en koriander.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de udonnoedels en 2/3 van de saus toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in fijne ringen.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer eventueel met de overige limoenpartjes en de pinda's.
  • Voeg de overige saus en rode peper toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.